Begrip in Bergen
Al decennia onderneemt dezelfde familie in het Bergse Strandpaviljoen Zuid. Sinds 2006 staat het bedrijf onder leiding van Bernd en Pouliche Sterker. Pouliche is de dochter van vorige eigenaren Dick en Wies Peters van Nijenhof.Zij exploiteerden het paviljoen sinds 1969. Het paviljoen is het hele jaar geopend en werd dit voorjaar grondig vernieuwd. “Het past weer helemaal in deze tijd.”
Strandpaviljoen Zuid is een instituut in Bergen aan Zee. Maar ook een instituut moet met de tijd mee. Zeker langs het strand waar weer en wind hun tol eisen van de materialen. Toen Strandpaviljoen Zuid twaalf meter naar voren moest, zagen Pouliche en Bernd een mooie kans om het paviljoen in zijn geheel weer even te upgraden. Pouliche: “De voorpui was echt aan vervanging toe. Dat hebben we dus direct maar goed aangepakt. Er zit een volledig nieuwe pui in en het paviljoen heeft daardoor een heel andere uitstraling gekregen. Waren de kleuren eerst rood en wit, wij hebben gekozen voor blauwgrijs en bruin. Dat ziet er fantastisch uit en het geeft het paviljoen direct helemaal de uitstraling die past in deze tijd.”

Goede indruk
Met de aanpak van de pui is eigenlijk een van de laatste stappen gezet om het paviljoen weer goed neer te zetten, vindt Pouliche. “We waren het interieur en meubilair al langzaam aan het vervangen voor modernere meubels en materialen. En we hebben vier terrassen waar we hetzelfde deden. Dit jaar zijn ook op het laatste terras de oude stoelen vervangen door grijze stoelen van ongelakt riet die een heel mooie uitstraling aan het geheel geven. Alles grijpt nu in elkaar qua sfeer en looks.” Aan ieder detail is gedacht. Ook de huisstijl is namelijk aangepakt om ook daar een goede indruk te wekken bij de gasten. “We hebben een nieuw logo laten ontwerpen en onze site en facebookpagina helemaal opnieuw gebouwd. Nu stralen we overal hetzelfde uit en weten de gasten precies wat voor beleving en service ze van ons mogen verwachten.”

Klassiek en innovatief
Hoeveel er ook verandert, aan sommige zaken moet je niet teveel komen. Pouliche: “We hebben de menukaart niet heel veel gewijzigd. Er zijn in Bergen paviljoens genoeg die haute cuisine aan het strand bieden. Wij kiezen daarom voor het wat meer klassieke strandaanbod. Poffertjes of een pannenkoek of sliptongetjes of een goede tournedos. Wel allemaal huisgemaakt en met veel aandacht voor duurzaamheid en volop glutenvrije alternatieven. Alleen de frietjes, dat krijgen we nog niet glutenvrij voor elkaar, maar we doen ons uiterste best.” Ook al blijft de kaart in grote lijnen hetzelfde, dat betekent niet dat er aan de restaurantervaring niet nog meer verbeterd kan worden met leuke acties. “We hebben een menu dat maandelijks wisselt in de winter en wekelijks in de zomer. En we hebben een ontzettend leuk walking diner op de agenda staan. Dat organiseren we samen met collega-restaurateurs uit Bergen aan Zee. Gasten kunnen dan verschillende adressen aandoen om een klein hapje te eten. Tijdens de eerste editie vorig jaar deden er 110 mensen aan mee en was het een groot succes. Dat hopen we dit jaar nog te overtreffen met zijn allen.”[:]