The Beach House by WOW, Verfijning en gastvrijheid

Naast Beachclub WOW in Scheveningen openden de ondernemers erachter onlangs The Beach House by WOW. De tweeling Allard en Sander François wilde samen met hun vader Wouter nog meer verdieping in kwaliteit en de warmte van gastvrijheid. Met het vernieuwende concept in The Beach House denkt Allard daarin meer dan geslaagd te zijn. “Ik denk dat ons concept uniek is op het Nederlandse strand.”

The Beach House by WOW is de nieuwste aanwinst van de familie François. Tien jaar geleden startte vader Wouter al Beachclub WOW in Scheveningen. Een mooi en succesvol paviljoen waar hij eenvoudige, goede strandgerechten verkocht. Zijn tweelingzoons Allard en Sander werkten altijd mee in die zaak. Ook naast hun studies bedrijfskunde (Allard) en rechten (Sander). Ze kregen na hun afstuderen mooie banen aangeboden, maar het strand trok. Met al hun nieuwe bagage keken ze door andere ogen naar het bedrijf en Wouter stond open voor hun verbeteringen. Dat ging zó goed, dat Allard, Wouter en Sander een gezamenlijke toekomst voor zich zagen. De broers kochten zich ieder voor een derde in. Allard: “Onze vader was heel enthousiast over onze toetreding als partners in de zaak. Vanwege de meerwaarde van onze input, maar ook omdat het heel leuk is met je zoons in een bedrijf te kunnen ondernemen.”

Eigentijds
De inbreng van Sander en Allard was meteen helder: een culinair concept op het strand. Van sliptong met friet ging Beachclub WOW naar sushi, oesters en steak tartare. Het meubilair kreeg een upgrade en de Beachclub kwam al snel bekend te staan als een bestemming om echt lekker te eten. Er was ruimte voor meer: met The Beach House wilden de ondernemers een eigentijds concept neerzetten. Allard: “Het bleek heel goed te werken en op Scheveningen is er ruimte voor diversiteit in het aanbod. Daarom dachten we dat een tweede vestiging een goed plan zou zijn. Bij The Beach House hebben we net weer een ander concept: we doen er shared dining met moderne gerechten als ceviche en softshell crab. Shared dining is misschien wel uniek op het Nederlandse strand.”

“We stonden altijd al bekend om onze gastvrijheid, daar stak mijn vader vanaf zijn eerste moment als ondernemer enorm veel energie in. Dat hebben Sander en ik verder uitgebouwd en er het hogere keuken- en barniveau aan toegevoegd, met de uitstraling die daarbij past. Zo heeft ons terras een Balinese uitstraling met veel hout, groen van planten en olijfbomen en onderscheidende Balinese parasols. Die verfijning en warme uitstraling trekken gasten.”

Spanning en verrassing
De reacties van de gasten zijn vanaf het eerste moment positief, ook al is het soms nog wat wennen. “Omdat shared dining zo nieuw is op het strand moet je soms wat meer uitleggen”, vertelt Allard. “We zijn nu vijf weken open en hebben heel veel mensen al meerdere keren teruggezien.” Allard en het team doen er moeite voor ieder bezoek te verrassen. “We hanteren specials naast het menu, bijvoorbeeld met kreeft, kokkels of beenmerg, zodat we terugkerende gasten iets nieuws kunnen bieden. Ook de muziek is belangrijk. We stellen de playlists zorgvuldig samen voor de juiste sfeer. Daarnaast schenken we bijzondere cocktails en steken we veel aandacht in wijnen, waaronder natuurwijnen, en hebben we wisselende wijnen buiten de kaart. In alles zorgen we voor een aanbod van hoge kwaliteit dat steeds verrast.”