Op de Noord Boulevard van Scheveningen is dit jaar een opvallende nieuwkomer gekomen, Panama Beach. Opvallend door de uitstraling en de menukaart maar ook door de eigenaren, Maurice en Genien, na 15 jaar weer teruggekeerd op het strand.

We zijn een soort rusteloze reizigers, wat toen ook de reden van ons vertrek van het strand was, na de verkoop van strandpaviljoen Coast to Coast veel mooie reizen gemaakt en uiteindelijk neergestreken in Portugal waar we een bar gekocht hadden en later nog een aantal jaren een lunchroom in Zuid Spanje gehad met daarna nog een zijstapje naar een B&B maar dat bleek niks voor ons, dan sta je echt 24/7 aan.

Alles bij elkaar echt genoten van het reizen en het leven in Zuid Europa, het eten, de manier van leven en de zon maar we wilde graag groeien en dat is lastig over de grens, de Nederlandse banken zien hun geld niet graag vertrekken en de banken daar zijn bang dat je misschien ineens verdwenen bent.

Dus terug, een mooi bedrijf overgenomen, althans commercieel gezien, maar dit bedrijf bevond zich in het zgn zaken centrum van Den Haag en gaandeweg bleek dat dit wel heel ver van ons af stond, hier kwamen de gasten voornamelijk om zaken te doen en niet voor de gezelligheid. Na een jaar of acht vonden we het wel welletjes, we wilden terug naar het strand, de vakantie sfeer, werken in de zon, vrolijke mensen, noem maar op, dit is wat we zochten.

Dat bleek iets gemakkelijker gezegd dan gedaan, er komt jaarlijks maar een enkel strandpaviljoen te koop en vooral als je bij Scheveningen of Kijkduin wilt blijven is de keuze beperkt, daarnaast is vaak de vraagprijs niet realistisch, een beetje wat de gek er voor geeft. Na een jaartje op zoek werd ik toch nog vrij onverwacht gebeld, er was een verkoop afgeketst en of ik nog op zoek was. Door de fantastische locatie waren we eigenlijk direct enthousiast, aan de nieuwe Noord Boulevard, veel leuke nieuwe horeca, prachtig zicht op de pier met zijn reuzenrad en Bungy en dan ook nog bijna bovenop de nieuwe parkeergarage met 700 plaatsen.

Het was februari van dit jaar toen de deal rond was en we waren super blij dat we binnenkort terug konden naar het strand. We moesten wel een paar keer slikken toen bleek wat we feitelijk gekocht hadden, misschien was kopen in de winter toch niet het allerbeste plan, door de ontwikkeling van de nieuwe Noord Boulevard had het paviljoen 2 jaar lang nauwelijks gedraaid en kort gezegd, het paviljoen wat we gekocht hadden vonden we zo lelijk dat we het niet wilde gebruiken, daarnaast was het constructief niet in orde, de apparatuur werkte voor 90% niet en de inventaris was op zijn zachts gezegd incompleet.

Nou schijnt ieder nadeel ook z’n voordeel te hebben en dat bleek in ons geval achteraf gezien wel waar, we werden gedwongen op zoek te gaan naar alternatieven nadat we bijna alles, inclusief het paviljoen zelf, afgeschreven hadden. Uiteindelijk een mooi houten paviljoen overgenomen en volledig verbouwd met veel hulp van goede vrienden en familie en met de timmerlieden van Meerkerk Houtbouw dit gemaakt tot wat wij mooi vinden, passend bij de sfeer van het strand, een soort strandhuis inclusief 2 veranda’s. Eigenlijk voor het eerst zelf een zaak van de grond af gemaakt naar ons eigen ideeën. We kregen ook nog ruim de tijd omdat half maart bleek dat we toch nog niet open mochten, was niet zo erg we waren toch nog niet klaar. Toen dachten we nog, het zal wel loslopen, gewoon 1 april open dan, maar helaas, niets bleek minder waar.

Hoe dan ook, toen het eenmaal klaar was, precies zoals we voor ogen hadden, de sfeer die we zochten, terug naar de basis, geen opsmuk maar dat echte strand gevoel. We gaan dan ook echt voor de beleving en niet voor de massa, liever 7 maanden gezelligheid dan een paar weken knallen. Het eten zo goed dat de mensen uit de buurt ook komen als het geen 25 C is, lekker bij de houtkachel genieten van huisgemaakte taarten of een uitgebreide platter met hapjes.

Onze menukaart is een variatie van smaken uit zuid Europa, Azië en Midden en Zuid Amerika. Voornamelijk door gebruik van verse ingrediënten en alles uit eigen keuken, vooral de specerijen maken de gerechten net even anders dan gemiddeld. Onze puur Scheveningse Chef Patrick heeft al in diverse landen gekookt en wordt bijgestaan door Adelma uit Brazilië en Ana uit Ecuador. Samen maken ze een feestje van ieder gerecht.

Laten we dus maar hopen dat we de slechte timing van onze start in het corona jaar snel kunnen vergeten, we zijn nu net een paar weken open en hebben ons nog niet echt kunnen bewijzen maar we hebben gelukkig een fantastisch en ervaren team om ons heen dat iedere dag staat te popelen om dat te doen waar we goed in zijn, de gast te laten genieten zodat de mond op mond reclame de rest doet. Want social media kan dan wel belangrijk zijn maar echte mensen zijn dat nog veel meer. We hebben er alle vertrouwen in dat we een bijzondere en gezellige zaak hebben neergezet die staat voor betaalbare kwaliteit en willen dit graag met iedereen delen.