Vernieuwend traditioneel
Paal 19 op Texel bestaat eigenlijk uit twee paviljoens. Het ‘originele’ Paal 19 werd twee jaar geleden opgeleverd. En sinds vorig jaar staat er een paviljoen met een eigen sfeer en uitstraling naast: Zusje 19. Over verschillen en overeenkomsten.

Paal 19 en haar zusje hebben natuurlijk beiden een fijne sfeer, maar ze zijn toch verschillend. Manager Monique Bos legt uit waarom een bezoek aan beide paviljoens net een andere beleving geeft. “Het zijn beide wel echt strandpaviljoens met veel hout. Maar Paal 19 is traditioneler paviljoen om lekker te eten en te drinken, terwijl het Zusje net even meer een loungesfeer heeft. De paviljoens vullen elkaar perfect aan qua sfeer. Dat komt doordat het strandgevoel altijd centraal is blijven staan, hoe modern en comfortabel onze paviljoens verder ook zijn, het is hier eigenlijk niet te missen dat je op het strand zit. De zonsondergang is hier onovertroffen met het vrije uitzicht en de zee is altijd dichtbij.”

Lounge en pizza
Bos legt uit waarom er naast Paal 19 behoefte was aan een extra paviljoen naast de deur. “We kregen heel veel aanvragen voor feesten en partijen. Daar is het Zusje perfect voor geschikt. Daarnaast zagen we ruimte voor een paviljoen met net even een andere sfeer en kaart. Het Zusje is een loungepaviljoen met lekkere banken om op te hangen en we hebben er bijvoorbeeld pizza’s op de kaart staan die we bij Paal 19 niet hebben, waarmee we weer net een ander aanbod hebben. De gasten vinden het fijn dat er wat te kiezen valt. En het is een geschikte plek om zelf ook aparte evenementjes te organiseren. Zo hebben we de vrijdagmiddagborrel bij het Zusje. Een goed begin van het weekend op onze loungebanken met lekkere hapjes. Het is iets hipper, maar zonder het te overdrijven. En helemaal uiteindelijk gaan we in beide bedrijven natuurlijk voor een echte strandervaring in dezelfde relaxte sfeer en met overeenkomende stijlelementen en kleuren. Het is anders, maar toch hoort het ontegenzeggelijk bij elkaar.”

Trots op Texel
Uiteraard staan Texelse producten centraal bij beide paviljoens. Bos: “Het is natuurlijk zonde om geen gebruik te maken van alles wat Texel biedt. We staan bekend om ons lamsvlees op Texel, maar er is nog veel meer te vinden van absolute topkwaliteit. Want de kwaliteit is natuurlijk de belangrijkste reden om voor een product te kiezen. Lekkere bieren uit onze eigen brouwerij en vele streekproducten. Boven onze bedrijven, waartoe ook nog café Bilder in De Koog behoort, staat dan ook het overkoepelende merk Trots op Texel. Daar proberen we zoveel mogelijk Texelse producten mee te promoten. En met de eigenaar van camping Kogerstrand direct achter ons bedrijf hebben we ook een samenwerking waarbij we elkaar aanraden. Het is toch mooi als we elkaar hier allemaal een beetje vooruit kunnen helpen? Dan wordt de totaalervaring van iedere bezoeker van Texel alleen maar specialer.”

 [:]