Dynamisch familiebedrijf
Een nieuw paviljoen biedt kansen om te vernieuwen of juist het goede gevoel te behouden en te verbeteren. Zee en zon koos voor het laatste. “Het klopt nu allemaal perfect.”
Kees van Duijn jr werkt samen met zijn broer Robin in het paviljoen van zijn ouders Kees en Marian van Duijn.

Hij regelt de zaak aan de ‘voorkant’, de bediening, terwijl zijn broer zich meer op de keuken richt. Logisch dus, dat ze met zijn vieren om tafel gingen toen twee jaar geleden het plan ontstond om het paviljoen niet alleen groter te maken, maar ook jaarrond te gaan. “We zitten op een heel mooie plek in Katwijk. Precies aan het centrum aan een mooi plein en dichtbij de parkeergarage”, vertelt Kees. “We merken dat de aanloop daardoor toeneemt. En met zulke voorzieningen wordt het interessant om ook buiten het zomerseizoen open te gaan. Daar wilden we een plan voor bedenken.” De familie Van Duijn wilde een paviljoen waar ze zich zelf goed in voelen. Daarom was het logisch om het zelf te ontwerpen. “Er is geen designer bij komen kijken. Daar zijn we best trots op. Ook het interieur is volledig aangepast. Dat vond met name mijn moeder geweldig om te doen en te bedenken. Daardoor voelt het echt als eigen. En nu het paviljoen bijna klaar is voelen we ook echt dat al onze ideeën bij elkaar komen. Dat is heel gaaf om een keer met zijn allen te kunnen doen.”

Huiselijk en natuurlijk
De sfeer in Zee en Zon is huiselijk, de materialen zijn er natuurlijk. “We wilden echt het ouderwetse strandgevoel neerzetten. We hebben veel vaste gasten die onze zeiden dat ze juist het huiskamergevoel bij ons altijd zo waarderen. Dat was dan ook ons streven bij de nieuwbouw. Door te werken met veel knusse hoekjes, mooie meubelen en een lekker plekje met een open haard in het paviljoen komt dat gevoel perfect terug in de nieuwbouw. En binnen en buiten zijn heel mooi met elkaar verbonden door onze grote nieuwe schuifpui. Als die bij mooi weer opengaat staan strand en Zee en Zon heel natuurlijk met elkaar in contact.” Kees vind de bars een echte eyecatcher in het interieur. “De ombouw wordt van steigerhout, daardoor sluit het aan bij de banken en loungeplekken op het terras. Maar de barbladen hebben we gezaagd uit een oude boom. Dat zorgt voor een heel mooi effect.”

Feesten
Het nieuwe paviljoen heeft natuurlijk ruimte voor feesten. “Wij kunnen de ruimte met een soort schuifpui in tweeën delen. Dan kunnen we kiezen tussen een ruimte van ongeveer 50 man of een ruimte voor 120 man. Het andere deel van het paviljoen blijft dan altijd open voor eters. Omdat we onze vaste gasten niet teleur willen stellen verhuren we nooit beide ruimtes tegelijk.” Het nieuwe paviljoen biedt ruimte aan flink meer gasten. “In het oude Zee en Zon konden we ongeveer 75 man kwijt. Dat wordt nu al snel het dubbele. Ook buiten hebben we straks meer plek, maar we beginnen met de 190 zitplekken die we de afgelopen jaren al hadden. Eerst eens goed draaien en de kinderziektes uit de exploitatie halen. Want het mag er mooier uitzien allemaal, het gaat erom dat de gasten de beste service ervaren.”[:]