SHIP: Een uniek gebouw op het sluizencomplex in IJmuiden

Het nieuwe Sluis- en Haven Informatie Punt (SHIP) is een visitekaartje van de bedrijvigheid binnen het Noordzeekanaalgebied met een educatief tintje. En dat pal naast de aanleg van de grootste zeesluis ter wereld. De Provincie Noord-Holland realiseert het informatiepunt op het sluizencomplex in samenwerking met de gemeenten Amsterdam, Zaanstad, Velsen, Beverwijk, Haarlemmerliede & Spaarnwoude, Havenbedrijf Amsterdam, Zeehaven IJmuiden en Rijkswaterstaat.

Vanuit dit informatiecentrum is het zeven dagen per week mogelijk om de bouw van de nieuwe grote zeesluis, de bedrijvigheid in de haven en het Noordzeekanaalgebied in al haar facetten te beleven. De bouw van de nieuwe grote zeesluis in IJmuiden, de grootste ter wereld, is een infraproject dat straks naar verwachting veel bekijks trekt. De natuurlijke aanzuigende werking van zo’n groot bouwproject biedt een prachtige kans om mensen voor te lichten over de bouw van de sluis en ze mee te nemen in het verhaal van de havens van nu en in de toekomst. Tevens wordt aandacht besteed aan de technische beroepen om zo jongeren te interesseren voor techniek. Op 31 maart 2017 opent het SHIP haar deuren voor publiek.

Sluis aan je voeten
SHIP wordt gebouwd pal ten noorden van de Noordersluis. Het gebouw zal zeven dagen per week open zijn en geeft een unieke inkijk in de Amsterdamse havenregio. Bezoekers krijgen een volledig overzicht van de havenregio en kunnen de grootte en impact van het sluizencomplex ervaren. Het SHIP biedt een ontvangst- en vergaderruimte, een restaurant, een expositieruimte en bovendien een VIP-ruimte met een magnifiek uitzicht over de omgeving. Vergaderen op een unieke locatie is dus straks voor iedereen mogelijk!

Het havenverhaal
Het SHIP kent meerdere doelstellingen. Het is een belangrijke informatiebron over de
nut en noodzaak en de technische aspecten van de bouw van de nieuwe grote
zeesluis bij IJmuiden. Maar het centrum is ook bedoeld om jongeren te informeren
en enthousiasmeren over de carrièremogelijkheden in de Amsterdamse havenregio.
Een plek om het verhaal van de haven te vertellen, en een plek voor het versterken van de ontwikkelingen op het gebied van economie, innovatie en werkgelegenheid. In het SHIP komt alles samen.

Unieke mogelijkheden voor het bedrijfsleven
In het SHIP wordt de regio op de kaart gezet op het gebied van economie, innovatie en werkgelegenheid. Het is een unieke mogelijkheid om te laten zien waar het bedrijfsleven in de regio mee bezig is en waar zij zich voor inzet. Het is een uitstekend communicatiemiddel om bedrijven onder de aandacht te brengen, gasten te ontvangen in de VIP-room van SHIP en om hen het unieke van het gebied als vestigingsplaats te laten zien.

Zie ook www.ship-info.nl[:]