Nieuw paviljoen, oude sfeer
De overgang van een ‘gewoon’ paviljoen naar jaarrond is groot. Maar Paal 14 in Katwijk was er juist alles aan gelegen om de beleving weliswaar te verbeteren, het gevoel moest hetzelfde blijven. “Dit past gewoon bij ons.”

Mark Grimbergen onderneemt, samen met zijn broer Jordi en ouders, in Paal 14 in Katwijk. Samen denken zij dat Katwijk in opkomst is. “Ik kom zelf uit Noordwijk en heb gezien hoe het daar is veranderd met alle jaarrondpaviljoens. De gasten weten de kust daar in ieder jaargetijde te vinden. Die kant zal het met Katwijk ook opgaan. Zeker op zondagen voorzie ik veel bezoekers uit Amsterdam en Leiden. Ook omdat we hier veel parkeerplaatsen hebben en het parkeren gratis is.”

Houtskoolgril
Het nieuwe paviljoen bood Paal 14 de kans om de keuken een flinke upgrade te geven. Mark Grimbergen is dan ook enthousiast over de nieuwe mogelijkheden voor het eten in het paviljoen. “We hebben een mooie open keuken laten installeren met een grote houtskoolgril. Daar kunnen we echt mooie gerechten op maken. We denken dan ook dat het nog meer mensen zal trekken. Ons oude Paal 14-publiek weet ons zeker weer te vinden, maar ik denk dat we met de upgrade van de keuken ook een nieuwe doelgroep culinaire liefhebbers aan zullen spreken. Natuurlijk ontvangen we iedereen in het ongedwongen relaxte sfeertje dat hier op het strand hoort. Paal 14 biedt een prima niveau met een kaart die met de seizoenen wisselt, maar zonder stijf en strak te zijn.

Meer service
Behalve de gasten en de ondernemers wordt het ook voor het personeel leuker en beter. “Onze koks vinden het natuurlijk mooi om in een nieuwe keuken te koken en nieuwe gerechten uit te proberen. Dat houdt het voor hen afwisselend en interessant. En we hoeven niet meer drie maanden lang afscheid te nemen van onze medewerkers in de winter nu we jaarrond staan. Zo kunnen we onze medewerkers meer zekerheid en vastigheid bieden. Dat is goed voor de sfeer en de samenwerking in het team en onze gasten worden geholpen door mensen met veel routine en ervaring. Dat verbetert de kwaliteit van onze dienstverlening alleen maar meer.”

Speciaal gevoel
Een nieuw paviljoen kan eigenlijk niet meer zonder aparte ruimte voor feesten, vergaderingen en bruiloften. Paal 14 is uiteraard geen uitzondering. “We hebben een mooie ruimte met als eyecatcher de ‘T2Busbar’. Een bar gemaakt van een oud Volkswagenbusje. Het is een overdekt terras, waarvan je het dak automatisch kunt openen en sluiten. Zo heb je altijd een feestje dicht op het strand en de natuur, maar kun je bij koud of slecht weer de ruimte toch gewoon afsluiten.” Mark Grimbergen is zelf ook van plan een feestje te organiseren. “We hebben twee jaar geleden Paalpop georganiseerd. Een kleinschalig pop-evenement met verschillende bandjes. Dat was hartstikke leuk en ik zou dat graag dit jaar weer eens organiseren. We willen hier echt speciale dingen doen. We zijn zelf gek op reizen, daarom is het ons doel dit stukje strand zo min mogelijk als Nederland te laten voelen. Het mag echt even anders zijn.”[:]