Beachclub Barbarossa verrast

Beachclub Barbarossa opende 31 mei haar poorten aan het Zwarte Pad in Scheveningen. Event manager Priscilla Knip is overtuigd van de toekomst van de nieuwe strandtent. “Den Haag heeft behoefte aan dit concept.”

De meeste ondernemers baalden van het matige voorjaar, maar bij Barbarossa zien ze het zonnig in. Knip ziet naast de nadelen vooral de positieve kanten. “Het voorjaar stelde ons in staat om het team goed in te werken en uit te vinden hoe we met zijn allen het meest efficiënt kunnen werken. Die tijd hebben we goed gebruikt en nu staat het dan ook als een huis.” Bovendien was er de evenementenmarkt om op terug te vallen. “Al voor we open waren stroomden de aanvragen binnen voor vergaderingen en teambuilddagen van bedrijven uit het hele land. Er was blijkbaar toch behoefte aan het concept dat wij hier hebben neergezet.”


Friday Drinks
Knip vertelt dat de gasten Barbarossa iedere vrijdag al weten te vinden voor de Friday Drinks. Dat concept bestaat uit een vrijdagavondborrel met het echte strandgevoel. Iedere vrijdag is er een DJ die nog draait met vinyl platen. Knip: “Tijdens en na de borrel kan er gegeten worden en daarna kunnen de gasten dansen. Barbarossa is een licht paviljoen met het echte strandgevoel, en wil naast luxe en rust ook klasse uitstralen. Den Haag heeft veel young professionals en die hadden eigenlijk nog niet zo’n plek als dit om naartoe te gaan. Daarom denk ik dat aan dit concept echt behoefte was. De Friday Drinks lopen prima ondanks het slechte voorjaar. Onze gasten zijn op zoek naar een bepaalde ambiance op het strand en we merken dat ze onze bijzondere sfeer waarderen. Een van de mede-eigenaren, Hubert Crijns, is architect, dus die heeft veel van zijn kennis in het paviljoen gestoken. We krijgen dan ook veel opmerkingen over de ruime indeling en de hoogte van het paviljoen waardoor alles lichter lijkt en het strand altijd dichtbij voelt. De inrichting hebben we met veel natuurlijke elementen en moderne en vintage details aangekleed. Het is daarmee een origineel paviljoen geworden.”
Kwaliteit en klasse
Natuurlijk moet de formule van de keuken corresponderen met de verdere aanpak van het paviljoen. Knip vertelt dat ook hier gekozen is voor kwaliteit. “We hebben een heel goede chef aangetrokken die Fransmediterraan kookt in een open keuken. Zeker die open keuken is niet gebruikelijk op het strand. We serveren pure en eerlijke gerechten waarbij we zoveel mogelijk gebruik maken van lokale en duurzame ingrediënten. We richten ons op iets meer luxe met goede ligbedden, service en snelheid, ons ruime terras en de verrassende kaart. En dat werkt.” De basis staat dus als een huis. Wil Barbarossa al snel doorpakken met andere evenementen? “We hebben toevallig net een jazzjamsessie gehad”, vertelt Knip. “Dat soort live-muziek willen we graag vaker organiseren. Maar eerst willen we een mooi seizoen draaien en zorgen dat de fundamenten onder het bedrijf stevig staan. Als alles tot in details goed loopt, gaan we de volgende projecten opstarten. Maar we zitten vol energie en plannen, dus er komt de komende jaren nog zeker het een en ander aan!”