Nick Ludovici studeerde Vastgoed en Makelaardij, maar het strand en de zee zaten te zeer in zijn genen. Begin maart opent hij samen met zijn vader Spice Beach club, zijn ‘eigen’ strandtent in Scheveningen.

1 Maart 2013 gaan ze aan de slag met de opbouw en een week later moet het af zijn: Spice Beachclub. “We hebben de hele winter gewerkt aan de plannen, de tekeningen en het schilderen en aanpassen van de binnenruimte”, zegt eigenaar Nick Ludovici. “Dus zeven dagen moet wel haalbaar zijn.” Voor Nick Ludovici is het een droom die uitkomt. Hij groeide op aan het strand. Zijn vader, John Ludovici, is een bekende aan het Scheveningse strand. Hij is al 35 jaar eigenaar van strandpaviljoen Twins. Sinds een paar jaar is Nicks broer Dennis daar mede-eigenaar. Het strand kent Nick dus als zijn broekzak. Hij studeerde Vastgoed en Makelaardij met het idee daarin ooit een baan te vinden. Maar het strand en de zee bleven trekken. Dus ook hij droomde van een eigen strandtent. Het wachten was alleen op een geschikt pand. Toen vader en zoon hoorden dat De Ark van Noach ermee ging stoppen, twijfelden ze geen moment. De locatie was goed: centraal en goed bereikbaar met zowel de auto als het openbaar vervoer. En het pand dat er stond was voor een groot deel herbruikbaar met een aangepaste indeling.

Loungen en lekker eten Spice Beach club moet een plek worden waar je kunt loungen, waar je kunt genieten van heerlijk eten en waar je terecht kunt voor feesten en partijen. Vader John heeft al 35 jaar ervaring en beschikt dus over een enorm netwerk om van ieder feest iets fantastisch te maken. En de drempel moet lekker laag liggen, vindt Nick Ludovici. “We zetten niet puur in op luxe. De prijzen mogen niet te hoog worden. Maar de kwaliteit moet wel top zijn. We willen zoveel mogelijk met respect voor de natuur koken en ondernemen. Daarom serveren we overwegend MSC-gecertificeerde vis uit het seizoen en biologisch vlees.” Een chef met ervaring is aangetrokken om de prijs en kwaliteit in balans te houden. Binnen kan de verlichting worden aangepast aan de sfeer door middel van led-lampen die van kleur kunnen veranderen. De bar is ontworpen door de architect van Heineken. Je kijkt er vanuit de zaak zo in, dus de bar moest wel de goede uitstraling krijgen. “Stoer”, noemt Nick die stijl.

Omgedraaid dak Het pand dat er stond, het paviljoen van De Ark van Noach, was nog goeddeels te gebruiken. Piet Meerkerk bouwde het paviljoen destijds, dus vroegen Nick en zijn vader Meerkerk nu ook weer om mee te kijken naar de mogelijkheden. Zo kwamen ze tot een simpele, maar effectieve aanpassing: het puntdak zal worden omgedraaid, zodat twee hoge hoeken ontstaan met het laagste punt in het midden van de zaak. Aan de zijkanten worden hoge ramen geplaatst zodat er veel meer licht naar binnen valt dan voorheen. Voor het ultieme strandgevoel. Ook het perceel wordt vergroot. Met de nieuwe boulevard in Scheveningen en de clusters waarin paviljoens gegroepeerd worden, is de maximale grootte van een paviljoen straks 900 vierkante meter. Spice Beachclub wil al die vierkante meters benutten. Het terras komt op het zuiden zodat gasten de hele dag in de zon kunnen zitten. Het wordt gedeeltelijk overkapt en verwarmd met sfeervolle openhaarden, zodat mensen er ook met slecht weer kunnen genieten. Nick Ludovici heeft er zin in. “Het is pas net opgehouden met vriezen. Maar ik kan niet wachten tot de zomer losbarst!”