Eerste keer dat een Zeeuws paviljoen wint!!! De Zeeuwse beachclub Perry’s is donderdag 4 juli in Noordwijk uitgeroepen tot Beste Strandpaviljoen van het Jaar 2013. Jury en publiek roemden onder meer de gastvrijheid, schoonheid en sfeer van het bedrijf. De prijs werd uitgereikt door Lodewijk van der Grinten, algemeen directeur Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Het is de eerste keer dat een Zeeuws paviljoen de titel wint.

Naast de prijs voor het beste strandpaviljoen van 2013, werden ook de winnaars van het schoonste paviljoen van het jaar, het beste paviljoen volgens de Duitse bezoekers en de beste paviljoens per regio bekendgemaakt. Het was een uitstekend jaar voor de Zeeuwse paviljoens, want Puur uit Groede won de prijs voor het schoonste paviljoen. De Duitse bezoekers van de Nederlandse kust verkozen Paal 17 uit het Texelse De Koog tot hun favoriete paviljoen.

Beste paviljoens per regio

Verder werden dus de beste paviljoens per kustprovincie bekend gemaakt. In het waddengebied kwam Paal 17 op Texel als beste uit de bus. In Noord-Holland won paviljoen Thalassa uit Zandvoort aan Zee, terwijl in Zuid-Holland paviljoen Het Strand uit Katwijk de titel in de wacht sleepte. Natuurlijk ging Beachclub Perry’s in Zeeland met de titel aan de haal, alvorens uitgeroepen te worden tot het beste paviljoen van Nederland.