Multifunctioneel industrieel

Op het strand van Breskens verrijst een bijzonder paviljoen, dat hoger oogt dan de meeste paviljoens uit de omgeving. “Het boothuis maakt ons paviljoen origineel en flexibel.” Het design van de nieuwbouw van Loods Tien in Breskens is geïnspireerd door de thema’s die aan de Zeeuws-Vlaamse kust zijn bepaald door de overheid.

Thema’s waarmee ondernemers rekening moeten houden bij nieuwbouw. Eigenaar Rene Blankenstijn: “Het thema rondom Breskens is visserij en maritiem. Daarom kozen we voor een soort boothuis. Door het hogere boothuis krijg je een aparte uitstraling van het paviljoen, een soort loodsje op het strand. Vandaar de naam Loods Tien. Het industriële dat daar bij hoort, is ook de sfeer die we neer willen zetten. Het is een stoer paviljoen, maar wel met een heel warme uitstraling. En omdat het bootshuisje een apart zaaltje biedt, kunnen we dat apart verhuren voor feesten,vergadering en bijeenkomsten. Dat maakt de bedrijfsvoering lekker flexibel omdat we onze gasten nu ook als we een gezelschap hebben geboekt gewoon kunnen blijven ontvangen. En in de zomer hebben we wel eens livemuziek of DJ’s. Wellicht kunnen we daar ook het boothuis voor gebruiken als het zo uitkomt.”

Buiten het seizoen

Het nieuwe paviljoen is vanaf dit seizoen het hele jaar open. Blankenstijn ziet voldoende mogelijkheden voor exploitatie buiten het seizoen. “Zeeuws-Vlaanderen is volop in beweging en er is veel nieuwe recreatieve ontwikkeling. Met een nieuw en modern paviljoen zijn we klaar voor de toekomst. Op dit moment zijn er veel huisjes op de parken in aanbouw, zijn er volop ontwikkelingen in Breskens en Cadzand en ontvouwt zich het achterliggende ‘Plan Waterdunen.’ Dat betekent dat we over een aantal jaar ook buiten de zomermaanden die gasten ook aan het strand mogen verwelkomen. Daar komt in de toekomst echt wel nieuwe aanloop van. Ik verwacht dan ook met kerst en de krokusvakantie gezellig vol te zitten met gasten uit Nederland en België. Dat zorgt weer voor een meer constante bedrijfsvoering en een gezonde exploitatie.”

Verrassen

Volop veranderingen dus, maar sommige zaken blijven gewoon bij het oude. “We hanteren nog altijd een kaart die niet te duur en ingewikkeld is. Juist in het hoogseizoen. Onze gasten komen hier vooral om te ontspannen en bij het strand hoort dan een eenvoudig, maar uitstekend gerecht.” Buiten het hoogseizoen wil Blankenstijn wel wat uitgebreidere en luxere gerechten uitproberen. “In die tijd van het jaar willen we onze gasten uit de buurt graag verleiden om eens aan het strand te komen dineren. Dan moeten we een passend alternatief hebben voor de restaurants in de dorpen en steden. Bovendien is het leuk om met de kaart te wisselen en weer eens te verrassen met iets nieuws. Daarnaast komen veel gasten uit België die gewend zijn op een mooi culinair niveau te eten al graag naar Zeeuws-Vlaanderen. In vergelijking met de Belgische kustlijn is het hier ruimer en natuurlijk met veel fiets- en wandelroutes. Dat kunnen ze zeer waarderen. Ik voorzie echt wel dat nog meer dagjesmensen de grens oversteken om hier heerlijk aan het strand uit te waaien en even wat te eten in de winter. We gaan ervoor.”