Met de opening van Beachclub BIRDS is onze droom  (Justine Reckers en Bas van den Brink) werkelijkheid geworden. De droom om een plek te realiseren waar gasten op een ongedwongen manier kunnen genieten van heerlijk eten en drinken, waar goede service centraal staat en gasten zich tegelijkertijd bevinden in een omgeving waarin ze geïnspireerd worden door het concept. Alles wat er gebeurt moet foto waardig zijn, van de inrichting binnen tot de uitstraling van bijvoorbeeld een heerlijk ontbijtgerecht als "chicken & waffels". 

Totaal concept

Met het overnemen van een strandpaviljoen zijn wij de wereld van eten, drinken en gastvrijheid vanuit een open visie gaan bekijken. Hoe kunnen we de gebeurtenissen die momenteel plaats vinden in de grote steden samenvatten en gebruiken. Het valt ons op dat de gast snel opzoek gaat naar iets nieuws, de trends je om de oren vliegen en gasten zich graag willen matchen aan een gevoel/beleving die gerealiseerd wordt. Vanuit deze gedachte hebben wij een aantal kernoorden gebruikt om de sfeer en uitstraling te beschrijven.  Energiek, Origineel, Persoonlijk, vertrouwd, gedurfd en inspirerend.  Deze woorden stonden centraal in de ontwerpfase van Beachclub BIRDS. Met deze kernwoorden zijn we moodboards gaan maken en is Beachclub BIRDS een Strandpaviljoen geworden met een verrassende en tegelijk huiselijke sfeer waar je heerlijk ontspannen kan genieten met vrienden, familie of collega's op een "no nonsens" manier. Nieuwsgierig naar deze sfeer? We schenken graag een heerlijk drankje in! 

Eten & Drinken

De basis voor de menu kaart van Beachclub BIRDS is de leuke balans tussen bewuste keuzes en "guilty pleasures".  Daarnaast is in onze mening de kracht van het concept een kleine en compacte kaart waarin keuze's gemaakt zijn. De "guilty pleasures" zijn voor ons favoriete gerechten die niet kunnen missen op het strand zoals een malse burger of heerlijke spare-ribs om je vingers bij af te likken. Naast de items die niet kunnen missen op het strand zijn wij gaan kijken hoe toegankelijke maar toch verrassende gerechten te kunnen serveren zoals "chicken in the basket".  De kip die we hiervoor gebruiken is weer afkomstig uit een verantwoorde leefomgeving en zo een bewust keuze. Zoals eerder vernoemt is het belangrijk dat er foto waardige momenten gecreëerd worden. De uitdaging voor ons is om de gast te verleiden om van de gerechten een foto te willen maken. In het drankpallet hebben wij goed gekeken welke dranken ons concept kunnen versterken. Zo hebben we een samenwerking van de BIRD Brewery in Amsterdam die niet alleen gave namen bedenken voor hun biertjes zoals "Fuut Fieuw" of "Nog Eendje" maar ook een geweldige smaak geven aan hun bier.

Sociaal ondernemen

In de gedachte van Beachclub BIRDS staat sociaal ondernemen hoog. Wij hebben gekeken hoe we daadwerkelijk iets kunnen bijdrage. Voor ons is het van belang dat we deze sociale gedachte zichtbaar kunnen maken voor de gast. Na een erg motiverend gesprek hebben wij er voor gekozen om samen met Made Blue meer schoondrinkwater in ontwikkelingsladen te realiseren. Op de kaart bieden wij plat en bruisend gezuiverd duinwater aan als tafelwater. De gast krijgt de mogelijkheid om de karaf te vullen met munt, limoen, citroen of grapefruit. Door de samenwerking met Made Blue zijn wij samen instaat om per 1 liter verkocht tafelwater 1000 liter schoon drinkwater te realiseren. Tot op dit moment staat de teller op ruim 1.500.000 liter schoon drinkwater. 

De kracht van medewerker

Voorafgaand aan het avontuur hebben wij ons voorgenomen om de medewerker centraal te zetten bij Beachclub BIRDS. Dit is voor ons een logische  en tevens een bewuste keuze.  Het gegeven dat we een seizoensgericht paviljoen exploiteren, de arbeidsmarkt krap is en de verwachting van flexibiliteit m.b.t. het rooster voor medewerkers erg hoog ligt is het voor ons van belang dat de binding met Beachclub BIRDS groot is. Naast trainingen gericht op product kennis hebben we ook gastvrijheidstrainingen gegeven en proberen we maandelijks doelen te stellen gebaseerd op gedrag.  We merken dat de medewerkers hier erg positief op reageren en zelf ervaren dat er  persoonlijke ontwikkeling ontstaat. 

Wij hebben samen de ambitie om geweldige plekken te neer te zetten waar gasten in een mooie beleving van concept en locatie kunnen genieten van heerlijk eten en drinken waarbij goede service centraal staat. 

 

We zien jullie graag bij Beachclub BIRDS.