Stoer & stijlvol

Bij strandpaviljoen Strandhuys Katwijk staan vanaf dit voorjaar vijf ruime, stijlvolle en moderne strandhuisjes. Maar zonder de unieke ervaring van een overnachting op het strand geweld aan te doen. “We kiezen bewust voor minder huisjes om rust en ruimte te bieden.”

Anuschka Schöppe onderneemt samen met twee compagnons aan de Katwijkse kust. In 2015 zetten zij met Strandhuys Katwijk een prachtig nieuw paviljoen neer. Inmiddels voelen ze de ruimte om hun ondernemerschap uit te breiden met vijf strandhuisjes. Schöppe: “De focus lag de afgelopen jaren helemaal op Strandhuys Katwijk. Een nieuw paviljoen, dan moet je toch weer even met volle aandacht zorgen dat alles perfect loopt. Inmiddels staat Strandhuys Katwijk helemaal zoals we het willen en hebben we de ruimte in ons hoofd om ook met strandhuisjes aan de slag te gaan.” Natuurlijk is het iets anders om overnachtingen te bieden dan gasten te ontvangen om te eten en te drinken. “We hebben gelukkig een netwerk met mensen die daar wel ervaring mee hebben en die hebben ons wat adviezen gegeven. Eerst alles goed opzetten en uitvinden waar onze gasten behoefte aan hebben. En omdat Strandhuys Katwijk in de zomer vroeg opent is het voor onze gasten uiteraard heel eenvoudig om lekker te komen ontbijten in het strandpaviljoen. De huisjes zijn eigenlijk van alle gemakken voorzien met het paviljoen naast de deur.”

Rust en ruimte

Strandhuys Katwijk had na de verbouwing een stijlvolle uitstraling. Dat wilde Schöppe ook graag terugzien in de huisjes. “We hebben wat meer geïnvesteerd in de uitstraling en het comfort van de huisjes. De daken zijn gemaakt van hetzelfde red-cederhout  als het dak van het paviljoen. En we hebben een mooie afgeschermde veranda gemaakt waar onze gasten uit de wind en toch op het strand kunnen zitten. Voor de bouw gebruikten we natuurlijke materialen die je ook bij het paviljoen aantreft en in de inrichting hebben de kleurstelling en accenten ook raakvlakken met die van het paviljoen. Bijvoorbeeld donker teak hout op de vloeren en groene en turkooise accenten die je daar ook terug ziet komen. Het moet wel een eenheid vormen. Binnen zijn de huisjes ook van alle gemakken voorzien. Er kunnen vijf gasten per keer in de huisjes slapen, maar we hebben het wel zo ingericht dat je ook privacy hebt als je bijvoorbeeld met twee stellen komt overnachten.” In verband met die privacy doregen Schöppe en haar compagnons er zorg voor dat de huisjes veel ruimte kregen op het strand. “We hebben bewust gekozen voor een weidse opzet met veel plek tussen de vijf huisjes. De aantrekkelijke eigenschappen van het strand, dat zijn rust, natuur en ruimte. Dat moet je dan ook absoluut ervaren als je bij ons komt overnachten. Het strand van Katwijk staat bekend als stil en weids. Dat is de unieke kracht van dit stuk kust en het is heel mooi dat we dat nu ook als overnachting kunnen aanbieden.”