Strandpaviljoen Piet Hein Buiten zitten aan het strand is heel gewoon. Maar het nieuwe strandpaviljoen Piet Hein weet er iets buitengewoons van te maken. “Ons dakterras is uniek.” Strandpaviljoen Piet Hein ligt aan het Zeeuwse strand tussen Dishoek en Vlissingen. Marc Vernooij is de eigenaar van het paviljoen dat een lange traditie in Zeeland kent. “Die lange geschiedenis en goede bekendheid is ook re reden dat ik de naam niet heb veranderd”, legt hij uit. “De mensen weten het te vinden. Maar we hebben het nodige aangepast met de verbouwing. We waren al een jaarrondpaviljoen, maar willen u ook in de winter ’s avonds open en dat betekent natuurlijk ook dat het de moeite loont meer te investeren.” Binnen in het paviljoen is Vernooij erg te spreken over de aanpassingen aan het restaurant. “We wilden de gasten een beetje eigentijds kunnen ontvangen. En dat is gelukt met de nieuwe inrichting.”

Binnenbarbecue. Vernooij richt zich op het gewone strandpubliek. Dus geen hypermoderne inrichting of een loungeconcept, maar gewoon, goed eten en drinken tegen een eerlijke prijs. Een bijzondere voorziening is ook de binnenbarbecue. “Barbecueën hoort bij het strand en het buitenleven, maar we kunnen niet altijd op mooi weer rekenen. Dan is het handig om ook binnen terecht te kunnen. We hebben een professionele afzuiginstallatie om dat mogelijk te maken en de gasten waarderen het zeer.” Ook de bedrijfsfeesten die Piet Hein verzorgt maken vaak van de mogelijkheid gebruik. “Ik heb al in de eerste maanden van het jaar partijen mogen ontvangen om binnen te barbecueën . Er is echt behoefte aan zo’n manier van dineren.” Om groepen te ontvangen heeft Vernooij verschillende mogelijkheden. “We hebben een aparte serre om groepen in te ontvangen. Zo kunnen we gasten altijd blijven ontvangen, ook als er een feest gaande is. Dat vind ik wel zo gastvrij voor onze trouwe bezoekers.”

Dakterras De echte blikvanger van het bedrijf is echter niet overkapt. “We zijn een van de weinige paviljoens met een groot dakterras. En het is natuurlijk geweldig om vanuit de hoogte uitzicht te hebben op het strand. Het mooie aan het dakterras is dat het ook als privéruimte afgehuurd kan worden. Een bedrijfsfeest kan hier tot zestig man aanschuiven om lekker te eten en te drinken. Echt een unieke voorziening. En als het niet is verhuurd staat het natuurlijk iedereen vrij om hier wat te eten en te drinken. We verwachten zeker dat dit een groot succes gaat worden en zijn heel enthousiast over de constructie.” Niet alleen de constructie is bijzonder, ook de inrichting van het dakterras is speciaal. “Alle meubels zijn van steigerhout gemaakt. Dat geeft een ruig buitensfeertje aan het geheel. Het wordt echt een stoere en mooie plek om te zitten.” Vernooij is voorlopig nog niet van plan om evenementen te organiseren om zijn nieuwe paviljoen onder de aandacht te brengen. Maar in de toekomst sluit hij het niet uit. “We willen eerst de boel perfect draaiende krijgen. Maar als straks de winter eraan komt, willen we ook open blijven. Dan is het misschien wel een idee om een optreden of een activiteit te organiseren zodat de mensen een aanleiding hebben om de duinen over te steken. Het is hier in de winter immers ook prachtig. Maar de invulling van initiatieven om publiek te trekken zien we dan wel weer. Eerst maar eens een prachtige zomer draaien!”