Laagdrempelig en met WOW-factor

De Waterreus is een van de bekendere paviljoens van Scheveningen. Aan de voet van de duinen en met de vuurtoren nog in het zicht is het een populaire plek voor vele Nederlanders in de zomer én in de winter.

We spreken eigenaresse Kim Ludovici in de dagen na het openingsweekeinde begin februari. Zij is ontzettend blij met de nieuwbouw van het paviljoen en overdonderd door de reacties van haar gasten. ‘We hebben een prachtige opening gehad met ontzettend veel enthousiaste reacties. De vaste gasten waren echt heel blij met de nieuwbouw. Dat is toch even spannend, want je vernieuwt eigenlijk alles aan een plek waar zij zich thuis voelden. Gelukkig zijn ze zonder uitzondering heel lovend! Een teken dat we het goed hebben gedaan.’ Een van de grote veranderingen is dat het paviljoen is gedraaid. ‘We zijn eigenlijk van een langwerpig paviljoen naar een vierkant paviljoen gegaan. En het terras is wat meer op het strand gekomen. Dichter bij de zee dus en dat geeft een nog intenser strandgevoel dan eerst. En voor de koudere maanden binnen hebben we een grote open haard. Dat geeft ook weer echt dat buitengevoel.’

Kinderziektes

Na de eerste openingsdagen is Ludovici nu druk met bijsturen. ‘Het staat nooit in één keer helemaal naar wens. We zijn nu druk bezig de kinderziektes eruit te halen, de processen te versoepelen en het nóg gezelliger in te richten. Maar de basis staat als een huis. Eigenlijk is het voor zo’n nieuw paviljoen geweldig verlopen. Het was zoeken naar een vrij plekje voor de gasten en ondanks die drukte was de sfeer goed en liep het super. Het hoort er gewoon een beetje bij om de puntjes op de i te zetten, maar het gaat echt om details.’

Vleugje nostalgie

Werkelijk alles aan De Waterreus is nieuw. Van het servies tot het meubilair en van de keuken tot het terras: alles is aangepakt. ‘De keuken is volledig vernieuwd en ook het keukenteam is helemaal nieuw. We hebben de cocktailkaart uitgebreid, een nieuwe inrichting, nieuwe stoelen… Zelfs de toiletten zijn zo mooi dat het bijna kunstwerken zijn. Op alle details is gelet. Daarbij zijn we niet over 1 nacht ijs gegaan natuurlijk. We zijn al anderhalf, misschien wel twee jaar aan het denken en plannen. Voor de inrichting hebben we Angelika Barzilay van bureau Barzileye ingeschakeld. Zij heeft echt de perfecte balans gevonden tussen een paviljoen dat aan alles eisen en wensen van de moderne gast voldoet en toch dat vleugje Scheveningse nostalgie heeft.’ Eigenlijk is dat ook de filosofie achter de menukaart van De Waterreus. ‘We werken graag met mooie producten die echt bij het strand horen. Noordzeetong in roomboter en dergelijke gerechten. Klassiekers die niet voor niets klassiek zijn geworden: dat is omdat het gewoon heel erg lekker is. Dat houdt de drempel laag en dat wil ik ook erg graag. Het helpt dan ook enorm dat de gasten bij ons in de buurt nog gratis kunnen parkeren. De Waterreus is er altijd voor iedereen geweest en dat moet zo blijven.’[:]